Torra: “No es donen les condicions per aixecar el confinament i prendrem mesures”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha sol·licitat al govern espanyol mantenir el confinament total i que, a partir de demà, els treballadors no essencials no tornin a treballar. Des de l’executiu català argumenten que actualment no es donen les condicions adequades per aixecar el confinament i Torra ho ha titllat de temeritat, perquè assegura que no hi ha dades epidemiològiques que avalin la fi de les mesures restrictives.

Segons Torra, amb el 89% de les UCIs encara ocupades, i amb la sobrecàrrega de feina que suposa per al personal sanitari, i afegint la situació crítica que es viu a les residències catalanes, troba que encara és aviat per aixecar el confinament.

El president del govern català també ha explicat que està previst que a partir d’avui s’aprovi un paquet de mesures per combatre la crisi sanitària i la conseqüent crisi econòmica. I ha demanat a ciutadans que es protegeixin i a les empreses i autònoms que siguin responsables i conscients del bé comú.

Sobre el pla de desconfinament elaborat per la Generalitat, previst en principi per a finals d’abril, Torra ha avançat que alguns dels seus eixos són controls sanitaris, control d’aglomeracions i atenció als més vulnerables. 

Informa: M.Rodríguez