Talls a la carretera i ocupació de les vies de tren, primeres afectacions de la vaga general

Ocupació de les vies del tren a Mataró. Foto: E.B.

Les protestes estan marcant la primera part d’aquesta jornada de vaga. Carreteres i transport públic estan patint talls de circulació per la presència de persones que han ocupat carrils a la carretera i les vies del tren.

Al Maresme, la línia R1 de Rodalies ha estat amb la circulació interrompuda en ambdós sentits de la marxa durant pràcticament una hora. Poc després de les 8h del matí ha sortit el primer comboi en direcció a Barcelona. De fet, la de la línia del Maresme és, a aquesta hora, l’afectació més important a la xarxa de Rodalies de Catalunya. Els trens s’han quedat aturats en estacions properes davant la impossibilitat d’arribar i aturar-se a l’estació de Mataró. Eren les 7.10h del matí quan un grup de manifestants han baixat a les vies i s’han assegut als rails portant una pancarta amb la llegenda “Una república de totes” i signada pel Comitè en Defensa de la Républica de Mataró.  Quatre patrulles dels Mossos d’Esquadra i dues de la Policia Local s’han desplaçat a l’estació per vetllar per la seguretat.

Aquest matí, segons informen des de Rodalies de Catalunya, també s’estan produint talls per presència de persones a les vies a les estacions de Montcada Bifurcació i Sant Vicenç de Castellet de les línies R3 i R4. D’altra banda, la R16 de ferrocarrils regionals també pateix retards i talls de circulació a l’estació d’Ulldecona.

D’altra banda, també les carreteres al Maresme estan afectades per les protestes de grups de manifestants. La Nacional 2 està tallada a l’alçada de Vilassar de Mar. També està tallat un carril en cada sentit del trànsit a la C-32, a l’alçada del peatge de l'autopista de Vilassar de Dalt. Pel que fa a Mataró, la sortida sud de Mataró està afectada per les retencions i es recomana utilitzar la sortida de Cabrera de Mar – Cabrils. Aquesta sortida 99 és la que enllaça amb la C-60 en direcció a Granollers, via que un grup de manifestants de la CUP i la COS (Coordinadora Obrera Sindical) han ocupat i tallat.