Servei comarcal per atendre el col·lectiu LGTBI+, pensat per municipis sense servei propi

El Consell Comarcal del Maresme ha presentat aquest matí el Servei d'Atenció Integral al col•lectiu LGTBI+ de la Comarca del Maresme. Un servei pensat per  donar atenció a tots aquells municipis que no tenen un servei propi d’aquestes característiques, que per ara són tots a excepció de Mataró i el Masnou. Vilassar de Mar també està treballant per tenir-ne un.

El President del Consell Comarcal del Maresme, Damià del Clot, i Mireia Mata, Directora General d'Igualtat del Departament de Treball, Afers, Socials i Família de la Generalitat, han signat un conveni per connectar el maresme amb la xarxa catalana que compta amb 85 Serveis d'Atenció Integral.

Aquest servei comarcal, situat al mateix edifici del Consell Comarcal, proporciona atenció a les persones LGTBI+ per resoldre tota mena de dubtes, inquietuds i, si cal, per denunciar la vulneració de drets. Aquesta primera atenció l'ofereix una psicòloga i un advocat, però hi ha temes que tenen més abast i no es poden resoldre a escala comarcal. Parlem per exemple de la inscripció al registre d'una criatura, filla de dues dones lesbianes o com competir sent transsexual en una federació esportiva. Peticions i dubtes com aquests queden ara resolts amb la signatura d'aquest conveni.

(Meritxell Romero, Consellera Delegada d'Equitat i Acció Social/ Marta Mata, Directora General d'Igualtat de la Generalitat)
Mireia Mata ha explicat que aquest servei és un pas més cap a la defensa de les persones LGTBI+, però també un pas més cap a una societat més oberta, democràtica, respectuosa i tolerant. De fet, la comarca del Maresme ja compta amb 3 entitats que vetllen pels drets d’aquest col·lectiu.

Després de la signatura del conveni i els respectius parlaments, Lluïsa Giménez de l'Àrea d'Igualtat i no discriminació de persones LGTBI+ de la Generalitat de Catalunya ha fet una conferència sobre polítiques d'igualtat. Un acte que ha comptat amb un gran nombre d'assistents.

Informa: J.Peñaranda