Salvador Illa visita l’Hospital per conèixer l’estat del CSdM amb la pandèmia

Illa ha assegurat que té la voluntat de fer el possible per dotar de finançament el CSdM des del Parlament de Catalunya

Salvador Illa visita l’Hospital per conèixer l’estat del CSdM amb la pandèmia

Amb la voluntat de conèixer l’estat de la situació del Consorci Sanitari del Maresme després de passar els pitjors mesos de la pandèmia de Covid-19, el líder del Partit dels Socialistes de Catalunya, Salvador Illa, ha visitat aquest dimecres l’Hospital de Mataró. A les nou del matí s’ha reunit amb la direcció del Consorci, després ha visitat algunes de les instal·lacions i ha parlat també amb el Comitè d’Empresa, així com amb el col·lectiu del personal de neteja. La visita segueix per tot el Maresme al llarg del dia en la que també es preveu que visiti una fàbrica de producció de mascaretes a Vilassar. Illa ha estat acompanyat de la portaveu del partit al Parlament de Catalunya, Alícia Romero, l’alcalde de Mataró, David Bote, i el diputat provincial del partit, Xesco Gomar. Durant la compareixença davant dels mitjans, Salvador Illa ha parlat de l’infrafinançament que pateix el CSdM des de fa anys. Ell mateix s’ha compromès a en fer el possible per dotar de finançament aquest ens sanitari des del Parlament de Catalunya.

Aquesta visita ha estat clarament condicionada per la situació al Parlament de Catalunya. De fet, si en 15 dies no s’ha format govern es convocaran eleccions automàticament. Així doncs, l’escenari d’unes possibles eleccions, segons Illa, es podria evitar. Salvador Illa ha explicat que Catalunya necessita un govern liderat pel partit que va guanyar les eleccions, és a dir, el Partit dels Socialistes, i que, per tant, ell es posa a disposició per encapçalar un govern d’esquerres.

Els sindicats han volgut transmetre les seves principals demandes a l’ara diputat i abans exministre de Sanitat, Salvador Illa. Des de la CATAC han explicat que s’ha traslladat a Illa la “difícil realitat” que suporten amb un “personal sobrecarregat i desanimat” a conseqüència de la intervenció des del 2014. També asseguren que l’Hospital és un “centre poc atractiu per captar nous professionals” i que, per tot plegat, volen una “adequació pressupostària per poder resoldre els problemes estructurals i de personal, per així poder donar una millor assistència a la població, ser més resolutius si es pot i ser un Consorci atractiu i de referència”. Unes demandes que se sumen a la d’engegar el nou Sociosanitari i la renovació de l’Àrea Bàsica de Salut de Cirera i Molins.

Informa: M.Gómez / E.Andrés