A revisió el planejament urbanístic de Mataró vigent des de 1996

El Pla General d’Ordenació (PGO) de la ciutat podria revisar-se després que el Ple Municipal aprovés fer un pas endavant: la creació d’un grup de treball que tingui com a objectiu definir i consensuar les línies estratègiques del nou planejament urbanístic. De fet, el Pla General d’Ordenació actual i pel qual es regeix  l’urbanisme a la ciutat de Mataró data de 1996. Si bé és cert, s’han anat fent un centenar de modificacions per adaptar-lo a la realitat i evolució del municipi.  Esquerra Republicana-MES ha estat la formació que ha plantejat la revisió al Ple Municipal de setembre amb la voluntat, diuen, de començar a treballar de forma conjunta per arribar a obtenir una visió global de la ciutat.

Aquest nou Pla General podria incloure les modificacions que permetessin l’ampliació del Mataró Parc, ja que precisament Mataró presenta reptes com el desenvolupament comercial, industrial o també universitari i residencial. La ciutat es planteja també com evolucionar amb la tecnologia, la mobilitat, la reducció de les desigualtats, l’adaptació d’habitatges i equipaments per assolir reptes ambientals i de sostenibilitat o fins i tot, encapçalar la capitalitat comarcal. Tot i això, creu el consistori, hi ha feina que ja s’ha anat avançant com l’Anella Verda, el Pla d’Habitatge, el Pla Estratègic Mataró 2022, el Pla d’Impuls del Centre o el Pla de Mobilitat.

El govern s’ha compromès a constituir el nou grup de treball amb un representant de cada partit i a poder fer la primera reunió abans que acabi el 2019.

Informa: M.Gómez / C.Mora / J.Monfort