Restauració fins a les 23 h i parcs d'atraccions oberts a partir del 9 de maig

La Generalitat ha anunciat que prorroga les actuals mesures una setmana i que a partir del dia 9 començarà la desescalada

El Procicat ha acordat prorrogar les actuals mesures de contenció de la Covid-19 una setmana més i començar la desescalada a partir del pròxim 9 de maig. Així ho han anunciat aquest migdia en roda de premsa la consellera de Salut Alba Vergés i el conseller d'Interior, Miquel Sàmper. En aquest sentit han anunciat que cal donar aire a determinats sectors molt castigats arran de la pandèmia, com ara el dels parcs i fires d'atraccions, tancats des de després de l'estiu passat, i que d'aquí a deu dies podran tornar a apujar la persiana al 30% del seu aforament. Tot i avançar-ho amb aquesta antelació, la consellera Vergés ha afirmat que aquest és un compromís ferm, sustentat per les dades estancades de propagació de la Covid i l'avenç de la vacunació.

Pel que fa a la restauració, la consellera també ha anunciat que a partir del dia 9, tant bar i restaurants podran obrir de forma ininterrompuda dins les 23 h, fet que permetrà al sector recuperar la totalitat de la jornada, després de mesos amb horari restringit. Aquesta ampliació de l'horari permetrà que aquests establiments es trobin oberts al públic durant la franja del sopar. Queda per veure ara, què passarà amb el toc de queda, que per complir amb aquesta nova flexibilització, s'hauria d'allargar com mínim una hora més.

Aquests seran els principals canvis en les restriccions que es començaran a aplicar el 9 de maig i que marquen l'inici de la desescalada. Per ara, aquesta setmana, però, es mantenen les mesures actuals.

Informa: A.Gual