Restauració fins les 12 de la nit i reunions socials de fins a 10 persones

El Procicat ha anunciat les noves mesures per dilluns, tot i que una resolució del TSJC, feta pública minuts després de la roda de premsa, permetrà avançar les restriccions referents a la restauració a aquest mateix cap de setmana.

Imatge: Mataró Audiovisual

La Generalitat ha anunciat aquest migdia un nou pas en el procés de desescalada a Catalunya. La Consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, ha explicat que bars i restaurants podran obrir fins les 12 de la nit i que les taules, podran estar ocupades amb fins a 6 persones enlloc de les 4 actuals. Les noves mesures però mantenien l’aforament del 30% així com els dos metres de distància a les terrasses. Aquest nou paquet de mesures havia de fer-se efectiu a partir de dilluns. Una resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya però, publicada minuts després de la roda de premsa del Govern, permetrà que entrin en vigor o bé aquest dijous o bé aquest mateix divendres. Aquesta resolució judicial també dicta l’ampliació de l’aforament a l’interior dels locals passant de ser del 30 al 50%. El TSJC s’ha pronunciat en aquesta qüestió arran de les mesures cautelars subsidiàries demanades pel Gremi d'Hosteleria el passat 7 de maig.

El que no patirà canvis són les altres restriccions anunciades també avui pel Procicat en altres àmbits. Aquestes entraran en vigor a partir de dilluns dia 24 tal com estava previst.

D'una banda, contemplen que les trobades socials passin a ser de fins a 10 persones. D’altra banda, s’augmentarà l’aforament del 50 al 70% a cinemes i teatres i altres establiments del sector cultural. De la mateixa manera, comerços i universitats també incrementaran la presencialitat, fins el 50%.

Segons ha explicat la consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, la millora de la situació epidemiològica permet seguir fent passos endavant i el d’aquest dilluns n’és un altre, un nou avanç que coincidirà en aquest cas amb el Segon dilluns de Pasqua, dia festiu en molts municipis de Catalunya.

Pel que fa a la possibilitat de començar a relaxar l’ús de mascareta, tal i com va apuntar fa escassos dies el coordinador d'alertes i emergències sanitàries del govern espanyol, Fernando Simón, la consellera Vergés ha afirmat “entendre” la reflexió però diu que “cal no tenir pressa en aquest sentit”.