Reforç policial al carrer per la fi del toc de queda

Interior prepara un dispositiu especial, preventiu i informatiu per la matinada de diumenge per evitar aglomeracions a l'espai públic entre les 12 de la nit i les 8 del matí

El Departament d’Interior reforçarà la presència policial al carrer la nit de dissabte a diumenge amb motiu de la finalització del toc de queda. Així ho ha explicat en roda de premsa el conseller d’Interior en funcions, Miquel Sàmper, i el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra Joan Carles Molinero. Un dispositiu preventiu que ha de servir per evitar trobades massives al carrer i aglomeracions a l’espai públic. El dispositiu començarà a les 12 de la nit de dissabte a diumenge i finalitzarà a les 8 del matí i tindrà una voluntat “informativa i de prevenció” i no sancionadora. Es reforçaran les unitats de seguretat pública, ARRO i BRIMO i la col·laboració amb les policies locals. Segons Molinero, serà “similar al de la nit de cap d’any o el d’una revetlla”. També s’establiran controls de trànsit i d’alcoholèmia amb la previsió que augmenti el volum de trànsit durant el cap de setmana. A més d’aquest dispositiu, Sàmper ha demanat prudència a la ciutadania i ha recordat que els botellots no estan permesos.

Un toc de queda que caurà juntament amb el confinament perimetral de Catalunya i l'estat d'alarma. El que es mantindrà, però, serà la limitació de les trobades de com a màxim 6 persones tant a l'exterior com a l'interior, després que el TSJC l'hagi ratificat aquest matí. Segons el secretari general de Salut, Marc Ramentol, el fet que el gruix de població que té més interacció social no hagi rebut cap dosi de la vacuna fa que consideren que aquesta mesura encara és necessària. Aquesta mesura estarà vigent fins, com a mínim, el 23 de maig.

A partir de diumenge també s'amplia l'horari d'obertura del comerç, la restauració i la cultura. El sector comercial podrà obrir de 6 del matí a 10 de la nit; la restauració i la cultura podrà allargar aquest horari fins a les 11 de la nit. Tot i això es mantenen els aforaments. En el cas del comerç és del 30%. En la restauració, també és del 30% a l'interior i del 100% a l'exterior. A més, des de diumenge podran reobrir els parcs d'atraccions i de fires amb un aforament del 30%.

 

Informa: S.Ruiz