Quim Torra advoca per seguir amb el confinament total

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet saber avui a Pedro Sánchez els punts amb els quals està en desacord, respecte a algunes decisions preses des de la Moncloa.
Ho ha fet durant la reunió que aquest matí han mantingut, juntament amb altres homòlegs seus, amb el president espanyol, Pedro Sánchez. En ella, Quim Torra ha exposat una sèrie de punts, entre els quals hi destaca la petició de seguir amb el confinament total, més enllà de la setmana que ve. Recordem que el dia 9 d'abril s'acaba el permís retribuït. Per Torra "sense un pla de tests massius, amb els hospitals sobrecarregats i amb la situació de sobre estres dels professionals sanitaris, fer tot el que no sigui un confinament total és una temeritat". El president de la Generalitat destaca, a més, que la Moncloa "no es pot permetre actuar amb pressa, com ja va fer en l'inici d'aquesta crisi. Necessita un pla de diagnosi i de desconfinament treballat." En aquest sentit la Generalitat diu que treballa en un pla de desconfinament, focalitzat en els diversos àmbits, fent-se seu el projecte que en el seu dia van presentar els investigadors Oriol Mitjà i Joel López.

El president Quim Torra també ha mostrat la seva disconformitat en com s'ha centralitzat el sistema de distribució i creu que no ha funcionat; "No pot ser que avui en dia no disposem de la possibilitat de fer tests massius. Fins ara el 90 per cent de recursos aportats als Hospitals catalans l'hem aportat des de la Generalitat. Només el 10 per cent ha arribat de Madrid. I entendran que no és un tema polític si coincidim amb la president de les Illes Balears o el de Castilla la Manxa, amb interessos polítics ben diferents". Per Torra i els altres presidents, les comunitats autònomes han carregat amb tot el pes de la gestió, i per tant aquests fets justifiquen que necessitin recuperar les plenes competències.

Un dels punts que també ha volgut reclamar Torra al president espanyol Pedro Sánchez ha estat una sèrie de mesures econòmiques per intentar reduir els efectes del coronavirus a l'economia com la creació d'una Renda Bàsica Universal. En aquest sentit Torra també ha demanat que "cal donar suport a les empreses i els autònoms. I aquest suport passa per la suspensió de pagament de les quotes i el retorn de la quota de març".