PUMSA podria deixar l'urbanisme

PUMSA

PUMSA podria deixar de ser promotor urbanístic i centrar-se en la gestió de serveis municipals. Així ho ha exposat aquest dijous el mateix president de la societat municipal, Juan Carlos Jerez, que ha posat sobre la taula les conclusions d'un estudi que traça les línies del futur de Promocions Urbanístiques de Mataró SA. (PUMSA). El principal objectiu d’aquesta transformació és precisament aclarir el retorn del deute d’aquesta societat. A finals d’aquest 2017 PUMSA tindrà un endeutament que es preveu que se situi als 36 milions d’euros, fet que, Juan Carlos Jerez, ha relacionat amb que és un bon moment per mirar endavant i posar en valor tot el patrimoni que ha generat aquest ens. 

El que es proposa amb aquesta transformació de PUMSA és potenciar les àrees de patrimoni, habitatge i especialment mobilitat en la que se centraria amb la gestió integral d’aparcaments de rotació i zona blava i el dipòsit de vehicles. El govern també obr ala porta a estudiar la remunicipalització d’aquest servei. Per altra banda, deixaria d’exercir totes les funcions relacionades amb l’urbanisme i la promoció del sòl, que passaria a desenvolupar directament l’Ajuntament. A més a més es plantegen identificar el patrimoni que té la societat i establir un pla d’acció per preveure, si cal, la seva venda a tercers o la promoció d’habitatge social.

PUMSA, doncs, també podria canviar de nom si aquestes conclusions acaben tirant-se endavant tot i que de moment no s’ha volgut esmentar quina podria ser la nova denominació. Durant l’exposició de la transformació de la societat municipal també s’ha fet especial menció a la plantilla de PUMSA dedicada a urbanisme, en concret 4 treballadors, que apunten que no perdrien la feina en cap cas. Ara amb la proposta sobre la taula, s’inicia el procés de transformació. Abans però caldrà consensuar-ho amb la resta de grups polítics durant les properes setmanes per prendre una decisió ferma abans que acabi l’any.

Informa: Marta Gómez