Puigdemont és a Brussel·les per a internacionalitzar el conflicte

El president cessat de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat que entoma el repte de les urnes i a participar a les eleccions del 21 de desembre. Ho ha assegurat aquest migdia en una compareixença de premsa que ha fet a Brussel•les en tres idiomes: català, castellà i francès. Ha estat acompanyat per cinc dels consellers cessats del govern català: Toni Comín (Salut), Dolors Bassa (Afers Socials), Clara Ponsatí (Ensenyament), Joaquim Forn, (Interior) i Meritxell Serret (Agricultura).  Puigdemont ha volgut deixar clar que els problemes polítics es resolen votant i no detenint representants de la societat civil. També ha reclamat que l’Estat espanyol, respecti els resultats, siguin quins siguin, com faran els partidaris a la independència. 

Sobre el seu viatge a Bèlgica, el president cessat de la Generalitat ha negat que hi hagi anat demanant asil polític. La voluntat és, segons ha explicat, internacionalitzar el conflicte. Per aquest motiu ha demanat a la Unió Europea i a la resta de la comunitat internacional reaccions i implicació en la resolució de la qüestió catalana. Puigdemont també ha explicat que el seu retorn a Catalunya només depèn de les garanties que ofereixi Espanya. Tot i això, ha assegurat que ni ell ni cap conseller defugirà les responsabilitat jurídica, si se’ls garanteix un judici just. 

Durant la compareixença, el conseller d’interior cessat Joaquim Forn ha assegurat que Espanya està equiparant el delicte de rebel•lió al de terrorisme. Una roda de premsa realitzada a Club de Premsa de Brussel•les en la qual hi ha assistit desenes de periodistes.