PSC i JuntsxCat culminen el pacte de govern de la Diputació de Barcelona

La socialista Núria Marín escollida presidenta de la Diputació de Barcelona amb els vots del PSC i Junts per Catalunya. Una decisió que s’ha pres amb la segona ronda de votació, després que cap dels candidats hagi obtingut la majoria absoluta en la primera votació. L’alcaldessa de l’Hospitalet és, des d’aquest dijous al migdia, nova presidenta de la Diputació de Barcelona. S’ha imposat a l’opció del candidat d’ERC, Dionís Guiteras. De fet, el patró s’ha repetit a les dues rondes i Marín ha obtingut en les dues ocasions 23 vots: els dels 16 diputats del PSC i els dels 7 de JxCat. D’aquesta manera, s’ha seguit el guió previst i s’ha mantingut l’acord a què PSC i JxCat van arribar divendres passat. Aquest pacte pel govern de la Diputació ha estat objecte de crítiques de totes les formacions que queden a l’oposició. Un acord que han titllat d’antinatura.  Durant el seu parlament, la ja presidenta de la Diputació de Barcelona, Marín ha destacat la importància del municipalisme i ha cridat a seguir el camí del diàleg. L’únic, ha dit, possible en política.

En el mateix sentit, Joan Carles García, alcalde de Tordera i diputat de Junts per Catalunya, ha passat de puntetes pel debat nacional afirmant que cal coratge per decidir i escoltar i que cal tenir clara la consciència de poble. Un poble en el que ningú estigui empresonat per les seves idees. El que no ha fet és cap referència al trencament amb ERC.

Una Diputació de Barcelona en la que Mataró compta amb dos representants, Xesco Gomar del PSC i Francesc Teixidó d’ERC. No són els únics polítics de la comarca, també són diputats Joan Carles García, alcalde de Tordera i Annabel Moreno, alcaldessa d’Arenys de Mar, de JxCat i ERC, respectivament.

El ple de constitució de la Diputació de Barcelona ha estat presidit per la mesa d’edat integrada per Celestino Corbacho, diputat de més edat, i Maria Sallavera, diputada de menor edat.

Informa: C.Salad