Prop de 400 persones protesten davant de l'Ajuntament pels escorcolls a la Generalitat

Prop de 400 persones s’han concentrat aquest dimecres davant de l’Ajuntament de Mataró amb crits de “democràcia” i “independència” per protestar per la intervenció de la Guàrdia Civil en diverses conselleries de la Generalitat de Catalunya, però també per demanar la dimissió de l’alcalde de la ciutat, el socialista David Bote, contrari al referèndum de l’1 d’octubre per considerar-lo il·legal. 

El president d’Òmnium Cultural de Mataró, Carles Estapé, ha llegit un manifest on ha animat els veïns de la ciutat a participar en les protestes pacífiques que s’han convocat aquest vespre a Barcelona i Mataró. Però sobretot els ha demanat que no tinguin por de votar l’1 d’octubre per assolir la independència.

En la protesta, on molts manifestants també han demanat una moció de censura a l'alcalde, han participat tots els grups municipals favorables al referèndum, fins i tot CiU, el soci de govern del PSC a Mataró. El cap del partit, Joaquim Fernández, ha exigit a Bote que deixi votar els mataronins al referèndum, trencant així de manera provisional "el període de reflexió" que tenen obert fins després de l’1 d’octubre per decidir si mantenen o no el pacte de govern a la ciutat. 

Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) han emplaçat els ciutadans a repetir la protesta davant de l’Ajuntament aquest dimecres a les vuit del vespre.