Primera fotografia sobre la diversitat sexual i de gènere a Mataró

Promoure la inserció laboral de les persones LGTBI,  introduir canvis en els vestuaris i lavabos dels equipaments municipals per evitar segregacions, impulsar accions de visibilització del col•lectiu o donar informació i assessorament a famílies. Son algunes de les propostes que s’han posat sobre la taula com a resultat de la primera fase de la campanya “Totes i Tots som Mataró”. Es tracta del resultats d’una enquesta en la que hi ha participat més de 440 persones, entre treballadors municipals i ciutadans. Unes dades  que permeten fer una fotografia actual de Mataró en relació a la diversitat sexual i de gènere. La campanya  “Totes i Tots som Mataró” té com a objectiu dissenyar les actuacions que l’Ajuntament haurà de portar a terme en els propers quatre anys per desenvolupar i desplegar la Llei per garantir els drets LGTBI.

De les enquestes se n’ha obtingut dades com per exemple que els transports públics, les platges, discoteques, bars i els vestuaris  o els parcs són les zones on es produeixen més conductes LGTBIfòbiques. Destaca també que els tipus de conducta més freqüent són mirades, insults, apropaments inapropiats i comentaris en to baix sobretot a persones trans que estan en el procés de transició però també a parelles gais i lesbianes. De les enquestes també s’extreu que hi ha dificultats en els processos de contractació, la manca de referents LGTBI i de models familiars diversos, entre altres dades.

Aquest proper mes de setembre la campanya “Tots i totes som Mataró” iniciarà la fase de definició de les actuacions, que constarà d’una sessió amb la ciutadania i amb personal municipal.

Tags: