Pressupost del 2020 i el Pla de Mandat, explicats a l'Audiència Pública

L’Audiència Pública exposa els principals números del pressupost per aquest 2020 i les actuacions municipals més rellevants que es recullen al Pla de Mandat. Per primera vegada ‘Can Marfà. Gènere de punt. Museu de Mataró’ ha acollit aquesta presentació pública en la que s’han detallat els 147,7 milions d’euros del pressupost. Unes partides pressupostàries que, segons el primer tinent d’alcalde, Juan Carlos Jerez, han de contribuir a ser més “eficients i sostenibles”. L’alcalde de Mataró, David Bote, ha fet bandera de la principal novetat d’aquests números amb l’increment de la despensa en neteja i seguretat: 14,9 milions d’euros en seguretat, que representa casi 2 milions més d’euros respecte l’any passat, i 13,8 milions a la neteja i recollida de residus, que es tradueix en 2,2 milions més respecte els últims números.

Si es va crear l’Audiència Pública en el seu moment va ser per donar veu a la ciutadania. Una desena de persones han intervingut a l’acte, majoritàriament demanant seguretat i neteja a la ciutat i més polítiques en matèria de benestar social. Un exemple és el de Javier Sànchez, membre de l’Associació de veïns de Cerdanyola, que ha demanat explicacions sobre el nou contracte de neteja i més participació en l’elaboració del plec de condicions.

L’alcalde David Bote ha estat acompanyat pel primer i el segon tinent d’alcalde, Juan Carlos Jerez i Sergi Morales en la presentació de l’Audiència Pública. La resta de regidors del govern han aparegut en videoprojeccions explicant millores en matèria de qualitat urbana, benestar de la ciutadania o desenvolupament urbà i econòmic. Una de les mesures anunciades ha estat la col·locació de 5 càmeres de seguretat al Parc de Rocafonda i entre 20 i 30 al polígon d’oci nocturn del Pla d’en Boet.

 

Informa: M.Gómez