Presentada a Mataró l’Oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat

Lluitar contra les actituds violentes i la vulneració de drets civils i polítics i fer un seguiment d’aquestes possibles vulneracions són algunes de les línies mestres de l’Oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat. Aquest organisme va néixer l’octubre del 2018 i aquest matí ha estat presentat a alcaldes, regidors i entitats del Maresme en una reunió a la Sala Burriac del Tecnocampus. Entre d’altres, les diverses funcions d’aquesta oficina, hi ha la de recollir queixes de persones que creguin que se’ls hi ha vulnerat els seus drets i acompanyar-les en el procés de denuncia, divulgar i fer reflexionar a la societat entorn als drets civils i polítics i vetllar perquè la Generalitat respecti els drets de tothom en els àmbits en els que té competències. Segons el seu director, Adam Majó, la creació de l’Oficina era necessària perquè actualment estan constant un augment de la vulneració d’aquests drets civils i polítics.

El delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez, també ha remarcat la importància de la creació de l’Oficina de Drets Civils i Polítics en un moment en què ha assegurat que s’està produint un retrocés dels drets civils i polítics dels ciutadans. És per això que creu que és necessari difondre els drets entre la població i coordinar-se amb les administracions i entitats locals. De fet, tal i com ha explicat també el Adam Majó, l’oficina actua tan a través de les queixes que reben de la ciutadania com de la informació que reben dels ajuntaments o entitats del territori.  

El formulari de denúncia de vulneració de drets es troba a la pàgina web del Departament de Vicepresidència, Economia i Hisenda dins l’àmbit d’actuació “Drets Civils i Polítics".

 

Informa: S.Ruiz