Picabaralla entre el PP i CiU per la condemna contra les paraules de Toni Albà

Declaracions “ofensives, masclistes i homòfobes” és el que consideren els regidors del Partit Popular de les paraules de l’actor i humorista Toni Albà. Els populars han aconseguit aprovar una declaració institucional per condemnar aquest tipus de declaracions. Creuen que Albà ha aprofitat la seva posició de rellevància personal i la seva presència als mitjans de comunicació per assenyalar i atacar la privacitat d’altres persones. A més lamenten que ho hagi fet a través de mitjans de comunicació públics i en pregons d’algunes festes de la geografia catalana.

Des del Partit Popular han criticat que els partits independentistes locals ataquessin la declaració que portaven a votació tot i que era la mateixa que a finals d’abril presentaven ells per unes declaracions del periodista Federico Jiménez Losantos. I aprofiten així, també, per acusar-los de jugar a dues bandes. El líder de CiU, Joaquim Fernández, ha acusat també al PP de fer una declaració amb una barreja de conceptes. Considera que són situacions diferents i acusen directament als populars d’utilitzar la demagògia en la llibertat d’expressió o en la separació de poders. 

I en paral·lel, parlant també de llibertats, una declaració institucional reclamant de nou la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. Reclamen també la construcció en aquest cas de la República Catalana. La declaració impulsada per CiU i ERC-MES ha rebut el suport de la CUP i VOLEMataró i, aquesta vegada, el vot en contra d’ICV-EUiA que se situa així al costat del PSC, Ciutadans, el Partit Popular i Plataforma per Catalunya.

Informa: M.Gómez