Pere Aragonès vota pel 28è Congrés Nacional d'ERC a Mataró

Pere Aragonès vota pel 28è Congrés Nacional d'ERC a Mataró

Esquerra Republicana de Catalunya ratifica la direcció del seu partit per als pròxims 4 anys amb Oriol Junqueras com a president i Marta Rovira com a secretària general. El maresmenc Pere Aragonès passarà a ser el nou coordinador nacional, qui rebrà també el control executiu del partit. Aquestes votacions s'han celebrat en el 28è Congrés Nacional i els resultats no han portat cap sorpresa, ja que només hi havia una única candidatura, l'anomenada Compromís Republicà, encapçalada per Oriol Junqueras. Un total de 5195 militants, el que representa un 80% dels votants, han donat suport a aquesta candidatura. El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, s'ha presentat a la seu d'Esquerra Mataró per dipositar el seu vot.

A més de l'elecció de l'executiu, també s'ha escollit la resta de membres del Consell Nacional, on Pere Aragonès, original de Pineda de Mar, representa el Maresme. A nivell local, Esquerra Republicana Mataró se sent preparada per gestionar qualsevol repte amb la seva estructura i força consolidada a la comarca.

Aquesta votació ha estat la primera fase del congrés on la participació ha estat d'un 57,14% i on s’ha pogut votar per primer cop de manera telemàtica, i la segona prevista per novembre, ERC s'encarregarà de fixar la seva línia política pels pròxims 4 anys. 

 

Informa: L.Fernández