Pedro Sánchez demanarà prorrogar l'estat d'alarma dues setmanes més

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha comparegut aquest migdia en roda de premsa on ha explicat que demanarà la pròrroga de l'estat d'alarma dues setmanes més. Afirma que aquesta pròrroga és imprescindible per poder portar a terme el desconfinament progressiu en 4 fases que va presentar el seu executiu la setmana passada. La primera, la fase 0, es posarà en marxa el pròxim dilluns i una de les mesures que ja ha avançat, serà l'obligatorietat de portar mascareta en el transport públic. En aquest sentit ha anunciat el repartiment de 6 milions més de mascaretes en punts clau de la xarxa de transport públic.

Serà el pròxim dimecres quan el president demanarà l'aprovació d'aquesta pròrroga al Congrés, aquesta vegada amb la dificultat afegida que els partits que normalment li han estat donant suport, s'estan ara replantejant el vot.

Per altra banda, en la compareixença, el president també ha anunciat un fons especial no reemborsable de 16.000 milions d'euros per a les autonomies per fer front a la crisi del coronavirus. El gruix més gran d'aquest fons, uns 10.000 milions d'euros, aniran destinats a la despesa que tenen les comunitats autònomes en material sanitari. Aquest fons l'explicarà demà als presidents de les comunitats autònomes.

Informa: A.Gual