Pas endavant en l'ampliació del Mataró Parc

L’alcalde David Bote fa un primer pas per l’ampliació del centre comercial Mataró Parc. Bote ha signat un decret per estudiar l’urbanització dels quatre sectors de sobre l’autopista C32, que hauria de permetre l’ampliació del centre comercial. L’alcalde ha informat d’aquest tràmit a la Junta de Portaveus d’aquest dimarts. A més, aquesta ordenació també hauria de donar resposta a l’actual situació d’inseguretat jurídica del sector C1 “Cirera Nord”, que es troba majoritàriament consolidat i urbanitzat, amb l’hospital i el centre comercial. El desenvolupament urbanístic s’ha vist afectat en diferents ocasions per resolucions judicials, motiu pel qual s’ha de modificar l’ordenació. Els informes signats aquest dilluns per l’alcalde han de contemplar aspectes urbanístics, mediambientals, de mobilitat, de viabilitat econòmica i de model comercial. De fet, el seguiment d’aquests informes i totes les tasques i treballs que se’n derivin, es donaran compte a les Comissions Informatives de Serveis Territorials.

La voluntat del govern és també que amb aquest nou pas endavant es pugui implantar l’Anella Verda, una corona d’espais lliures que envoltaria la ciutat i connectaria tota la part nord i els barris més perifèrics, com els de Rocafonda i Vista Alegre, amb el centre del municipi.

Aquest nou planejament també contempla la modificació de l’ordenació de la Carretera de Cirera i dels Turons D i E. En la primera zona es preveu una gran peça d’equipaments i serveis públics per potenciar activitats esportives, facilitar la formalització de l’Anella Verda i una activitat privada, amb una reserva de sòl concreta per a la futura ampliació de l’hospital. Pel que fa al sector dels Turons, es preveu cedir gran prat dels sòls per a zones verdes, equipaments i vials.

 

Primeres reaccions de l'oposició

Respecte a aquest decret signat per Bote ja s’hi han pronunciat algunes formacions polítiques. És el cas de la confluència En Comú Podem Mataró, representada al consistori pel regidor de ICV-EUiA Esteve Martínez i la regidora no adscrita Sarai Martínez. A través d’un comunicat, asseguren que no estan d’acord amb què aquesta decisió respecti “el model comercial dual de Mataró i l’equilibri amb el comerç de proximitat del centre i dels barris”. A més, el cap de llista d’En Comú Podem per a les municipals, Sergi Morales, assegura que els fa sospitar “l’opacitat en la gestió d’aquest tema” i que la decisió respon a “un posicionament electoralista”.

 

Informa: M.Gómez/ S.Ruiz