Part de l'oposició retira el recolzament el Codi de Conducta per l'actitud del govern

Codi Conducta

Tot i que el Codi de Conducta i Bon Govern s’ha d’aprovar al Ple Municipal d’aquest dijous, algunes formacions n’han demanat la retirada d’aquest punt de l’ordre del dia. De fet, ni ERC-MES, ni CiU, ni Volem Mataró ni la CUP van assistir a la presentació del document. Ho van fer com a símbol de protesta i és que asseguren que “sense dignitat no hi ha ètica”. La seva posició arriba ara després de les detencions de membres dels CDR. Creuen que es tracta d’un document ple d’intencions, i que els promotors d’aquests han de ser creïbles. I asseguren que no signaran un document amb els qui no compleixen les conductes que el Codi de Conducta estableix. 

Les quatre formacions han comparegut en roda de premsa aquest dimecres, en paral•lel a la presentació del Codi de Conducta, i s’han mostrat fermes en demanar diàleg, reacció ètica i debat polític al govern municipal. Creuen, de fet, que cal que el govern de la ciutat es posicioni contundentment davant del que consideren un atac a l’ètica democràtica. 

La CUP ha recordat que no participarà en cap votació que representi la normalització de la repressió que, diuen, exerceix l’estat espanyol en contra del poble català. I és per això que, reiteren, no donaran suport a cap iniciativa conjunta amb els partits que en l’àmbit local justifiquin el que consideren l’estat d’excepció. 

Informa: M.Gómez