Nova sentència del TSJC a favor dels macro prostíbuls a Mataró

L’alcalde de Mataró, David Bote, assegura que farà tot el que estigui legalment en les seves mans per evitar l’arribada dels dos macro prostibuls a la ciutat. Ho ha dit en la compareixença de premsa de valoració de l’última sentència del TSJC. Una nova sentència que n’apropa la seva construcció. Una sentència del tribunal català en què s’argumenta que la llicència d’activitats dels dos macroprostíbuls no està caducada, tal i com afirmava l’Ajuntament, perquè va ser el mateix consistori qui va congelar la llicència a l’inici del contenciós amb l’empresari José Maria Colomer Ribot i per tant seguiria en vigència. Un dictamen judicial que, en principi, els serveis jurídics de l’Ajuntament desaconsellen recórrer per les poques possibilitats de guanyar el litigi. L’alcalde mataroní, però, ha insistit en què l’arribada dels dos macro bordells no es produirà. Bote ha esgrimit que tot i que la l’acte del jutge declara vigent la llicència d’activitats, la llicència d’obres està caducada, ja que l’empresari no en va recorre la suspensió. Aquest fet, juntament amb la suspensió de noves llicències actuals, és el que garanteix, segons l’alcalde, la no arribada dels dos locals al polígon industrial de Les Hortes. 

A més, des de l’Ajuntament se segueix treballant per elaborar un nou planejament urbanístic més restrictiu amb els usos dels polígons industrials. Un nou Pla Especial d’Usos dels polígons que es preveu aprovar abans de l’estiu del 2018. D’aquesta manera es reforçaria el Pla General que restringeix l’establiment de certs tipus d’activitats, com les de caire sexual, prop de zones educatives o zones recreatives per a infants. 

Durant la compareixença de premsa, Bote també ha descartat altres estratègies per frenar l’arribada dels dos macro bordells a la ciutat i s’ha mostrat ferm en la voluntat de seguir la via actual. Una estratègia per la qual compte amb el suport de tots els grups municipals, que han acompanyat a l’alcalde durant la compareixença.

 

Expedientats quatre locals per excercir pressumptament com a prostíbuls de manera il·legal

L’Ajuntament de Mataró també ha obert quatre expedients per clausurar tres pisos i un local de la ciutat que estan funcionant, presumptament, com a prostíbuls de manera il·legal. Una activitat a petita escala detectada arran d’una campanya d’inspeccions posada en marxa pel consistori en col·laboració amb la Policia Local el mes de juny en contra de la presència de bordells a Mataró. La regidora d’Urbanisme, Núria Moreno, explica que en cas de confirmar-se que en aquests quatre locals s’hi portés a terme activitats prostitució, es procedirà a clausurar-los de manera definitiva.

De moment només ha detectat aquests quatre presumptes prostíbuls il·legals, però la investigació encara està en marxa.

 

 

Informa: S.Ruiz