Nous ajuts per a microempreses i autònoms de Mataró afectats per la crisi

És una de les mesures d’un nou paquet, que també inclou suport a entitats esportives, un servei d’intermediació per als lloguers comercials, i noves subvencions per a entitats esportives

L’Ajuntament obrirà aviat una nova convocatòria d’ajuts a microempreses i autònoms per subvencionar la meitat de la despesa extra generada per la pandèmia amb un límit de 1.000 €. Es tracta d’una de les noves mesures impulsades per la Taula per a la reconstrucció social i econòmica de Mataró a les que, en conjunt, es destinaran 461.000 euros. L’acció més ben dotada econòmicament és la dedicada a microempreses i autònoms, amb un total de 350.000 euros. La voluntat és compensar parcialment les despeses que ha provocat la crisi sanitària en mesures de seguretat, protecció i salut, subministraments bàsics, assegurances, despeses d’assessoria i gestoria per tramitacions excepcionals, despeses d’arrendament de locals o despatxos d’activitat econòmica, informes o projecte d’adequació de local, implementació de nous serveis o adaptació dels existents per mantenir l’activitat, excepte la digitalització, que es va subvencionar a banda.

Una altra de les novetats és que l’Ajuntament destinarà 34.000 € a subvencions nominatives per a les sis entitats esportives de Mataró que participen en competicions estatals. L’objectiu és ajudar amb les despeses extraordinàries dels equips durant la temporada esportiva vigent derivades de la COVID-19, com els test PCR i d’antígens obligatoris, materials de neteja i desinfecció, desplaçaments extraordinaris fruit de suspensions de positius, etc.

Un total de 5.000 euros es destinaran a informar, intermediar i assessorar de manera personalitzada els propietaris de locals i els arrendataris en les dificultats per pagar el lloguer comercial generades per la pandèmia o davant la necessitat de cessar el negoci. L’Ajuntament contractarà una bossa d’hores al Col·legi d’Advocats de Mataró per prestar aquest servei, que s’oferirà gratuïtament a les persones usuàries.

En aquest nou paquet de mesures també es vol donar continuïtat a l’acció de suport a la tramitació digital, que va començar com a prova pilot el mes de febrer. Per això es destinaran 60.000 euros a la posada en marxa

Una altra de les prioritats, dotades amb 12.000 euros, són les mesures d’informació a beneficiaris i sensibilització a agents implicats per la futura creació àrea de promoció econòmica urbana (APEU) a Mataró. Les APEU són àrees d’un o diversos municipis, on les activitats empresarials i l’administració local es posen d’acord per promoure i dinamitzar la zona a partir d’un pla d’acció.

Informa: C.Sánchez