Nou impuls al projecte de la Torre Barceló

Torre Barceló

L'Ajuntament fa un canvi de rumb per poder engegar el projecte de la zona de la Torre Barceló.

La Junta de govern d'aquesta setmana ha aprovat un nou pla de millora urbana que desvincula el projecte del nou accés al Port i presenta la Torre Barceló com una icona que vol simbolitzar un nou eix central a la ciutat, que amb els anys hauria d’interrelacionar El Centre amb el Tecnocampus i el Port. La regira d’Urbanisme, Núria Moreno, ha explicat que la Torre farà 90 metres d’altura, tindrà 26 plantes i comptarà amb un espai comercial annex de 2.500 metres quadrats.

El projecte podria estar acabat en uns 3 anys. Ara es requereix l'aprovació del ple de l'Ajuntament i també l'aprovació definitiva per part de la Generalitat. A més, cal destacar que hi ha dos apartats vinculats amb el projecte: d'una banda la nova estació de RENFE a Mataró, que negocien Adif i el consistori, i que es vincularia amb el futur accés al Port. Cal recordar que diverses sentències del Tribunal Superior de Justícia establien que el cost del projecte l’havia de pagar l'Ajuntament i no pas els promotors i propietaris del sector.

L’altra, com diu Moreno, és la cessió per part de la Generalitat del traspàs de la Nacional II a la ciutat en aquest tram. Això, sumat a la comunicació de la ronda Barceló amb al Port permetria pacificar el trànsit.

Informa: O.Debat