No prospera una DI per rebaixar l’IVA  en els serveis d’activitat física i pràctica esportiva

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Mataró ha votat en contra de la Declaració Institucional que el grup municipal de Junts per Mataró va portar ahir i que feia referència a l’aplicació d’una reducció en la prestació de serveis vinculats amb la pràctica de l’activitat física i esportiva.

Una reducció que es traduïa, segons la proposta del grup municipal, en cercar mecanismes per a rebaixar la pressió fiscal del 21% de l’IVA actual.  I ho feia instant a que el Govern de l’Estat implementés una modificació cap a un IVA reduït del 10% en la prestació de serveis vinculats amb la pràctica de l’activitat física. I per altra banda que també s’instés al Govern de l’Estat la creació d’un ---nou IVA híper reduït del 4% -----aplicable a la prestació de serveis vinculats amb la pràctica d’activitat física i esportiva a persones amb prescripció mèdica específica feta des dels Centres d’Atenció Primària.

Una petició que no va prosperar perquè només s’hi va afegir el grup municipal d’Esquerra Republicana, i en canvi rebent els vots en contra del Partit Socialista, En Comú Podem i Ciutadans.

Junts per Mataró lamenta que no prosperés la declaració institucional, raonant que l’esport és el quart pilar de l’estat del benestar i representa el 2,1% del PIB català, però que està poc recolzat des de fa anys i ara també haurà de fer front a les conseqüències de la crisi derivada de la Covid-19.

Informa: JM.Spà