"No podíem seguir endavant amb el 'Mataró s'enlaira' quan sectors com el sanitari demanen prudència"

Xesco Gomar

El nou regidor de cultura Xesco Gomar afirma que la decisió d'ajornar el 'Mataró s'enlaira' ha estat complicada, però que s'havia de prendre tenint en compte el context actual en relació amb la covid-19. Això ho ha explicat a micròfons de Mataró Audiovisual, en la primera entrevista que oferia com a regidor de cultura, després d'haver substituït en el càrrec a María José Pérez, fa tan sols dues setmanes. Explica que la festa s'ajorna i la intenció és celebrar-la quan sigui possible, abans del juliol de 2021 i que conseqüentment els 250.000 euros que havia de costar la festa es traslladaran al pressupost de 2021. Amb aquesta decisió es vol mantenir l'homenatge que representaven aquests tres dies de programació cultural per tots aquells professionals que han treballat durant els moments més durs de la pandèmia, així com el compromís establert amb els artistes que hi havien de participar.

Explica el regidor, que precisament en un moment en què el sector sanitari demana prudència, arran del creixement dels casos de covid-19, no tenia sentit engegar una programació cultural d'aquest tipus que tenia com a intenció ser un homenatge cap a ells. Una decisió, que el govern va prendre aquesta mateixa setmana.

Ara des de la regidoria treballen per acabar de definir els actes que conformaran la celebració virtual de les Santes. Per ara, i com a record de la Festa Major mataronina, que aquest any no se celebrarà, hi ha confirmada una Missa adaptada de les Santes, la mostra "Mataró és festa", que s'obrirà el 30 de juliol a Can Marfà i l'exposició durant tres dies de les figures institucionals al vestíbul de l'Ajuntament. Totes tres actes requeriran inscripció prèvia i comptaran amb aforament limitat. Per altra banda, Durant la Diada de Les Santes, a través de Mataró Audiovisual, es recordaran els grans moments de la Festa Major amb una programació especial que s'iniciarà amb la retransmissió de la Missa de Les Santes des de la Basílica de Santa Maria i continuarà amb la recuperació d'alguns dels principals actes de la festa.

Informa: A.Gual