"No estem satisfets amb les mesures que s'estan prenent en matèria de seguretat"

La cap del grup municipal de Ciutadans Cristina Sancho repassa la primera meitat del mandat en una entrevista a Mataró Audiovisual. També ha parlat de la gestió que Mataró ha fet de la pandèmia i de les claus per sortir de la crisi que aquesta ha deixat.

Fotografia: Mataró Audiovisual

Des de Ciutadans, la cap del grup municipal, Cristina Sancho, afirma que no és suficient que govern i cossos policials parlin sobre seguretat a través d'una comissió específica, una vegada al mes, i lamenta que propostes seves com fer un ple monogràfic, o crear un Pla Integral de Seguretat hagin quedat desestimades. Així ho ha afirmat durant el cicle d'entrevistes de balanç de mig mandat fet per Mataró Audiovisual. Sancho ha explicat que tot i els esforços, els delictes i sobretot les ocupacions il·legals conflictives segueixen pujant a la ciutat i que això vol dir que no s'estan prenent les mesures correctes. Demana prendre mesures analitzant dades i demana que aquesta anàlisi de dades es traslladi també al cas de la Policia Local, ja que només d'aquesta manera es podrà resoldre el problema de manca d'efectius, que el cos porta arrossegant en torns de nit de cap de setmana des de finals de 2020.

Durant l'entrevista Sancho també ha posat en valor la feina que va fer la ciutat de Mataró per gestionar el moment més dur de la pandèmia. En aquest sentit ha volgut destacar la unitat que es va aconseguir entre govern i oposició a l'hora de prendre decisions i com en aquest procés s'hi van sumar també altres agents econòmics i socials, com patronal i sindicats per acabar conformant la taula de reconstrucció social.

Ara Ciutadans ha demanat la reconversió d'aquesta taula de reconstrucció social. També demana assegurar que les ajudes europees que han d'arribar per ajudar a reconstruir el teixit econòmic i empresarial després de la crisi provocada per la Covid, es distribueixin de la forma més equitativa possible.

 

Informa: A.Gual

Podeu veure l'entrevista sencera aquí: