Ni la pluja ni els problemes informàtics aturen les ganes de votar l'1-O

La jornada de l'1 d'octubre ha engegat a Mataró molt abans de les cinc del matí, que era l’hora recomanada per començar a fer cua als col·legis electorals per garantir el vot de tothom en aquest referèndum per l’autodeterminació. A primera hora del matí, la il·lusió per votar era màxima. La gent s’esperava davant de la dotzena de col·legis electorals de Mataró amb molta son, però també amb ganes de votar aquest 1 d’octubre: famílies senceres, estudiants de Secundària tocant la guitarra, gent molt pendent de la ràdio i d’altra, del Twitter.

A l’institut Damià Campeny ha costat formar les meses electorals, però cada vegada que sortia algun voluntari rebia ànims i forts aplaudiments. Poc abans de les nou del matí, s’han pogut formar les meses, però l’inici de les votacions ha estat problemàtic, no només al Damià Campeny, sinó també als instituts Alexandre Satorras i Laia L’Arquera, igual que a l’edifici de Serveis Territorials de la Generalitat. A aquests col·legis han pogut votar quatre o cinc persones, la majoria gent gran, fins que el sistema informàtic s’ha aturat i ha calgut buscar-hi alternatives.

La pluja ha sorprès els mataronins que esperaven per poder votar, mentre arribaven rumors que la Policia Nacional o la Guàrdia Civil era a un col·legi o a un altre de la ciutat requisant les urnes del referèndum. Però la gent s’hi ha esperat amb paciència per poder exercir el seu dret a vot.

 

Informació elaborada per J. Masriera, B. Doñate i D. Bigorra.