Neteja urgent de les rieres de Sant Simó i Argentona saltant-se l’ACA

Les rieres de Sant Simó i Argentona es mostren plenes de vegetació amb grans canyissars. Així ho han denunciat les formacions polítiques al Ple Municipal que han acordat prendre mesures urgents i requerir directament a l’Agència Catalana de l’Aigua.

Potenciar que es faci el manteniment de les rieres de Sant Simó i Argentona és una de les prioritats de l’Ajuntament de Mataró. De fet, es demana que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) actuï de manera urgent en aquesta zona i assumeixi el cost de manera subsidiària. La proposta la va portar al Ple Municipal de novembre la formació del Partit Popular i es van sumar dues de les tres esmenes presentades, la de CiU i ICV-EUiA. L’objectiu és retirar bàsicament els canyissars que ocupen pràcticament tot el cabal de les rieres. Una situació que, segons els populars, podria provocar accidents si en episodis de pluges, la vegetació impedeix el transcurs normal de l’aigua.

Segons el govern durant dos anys consecutius s’ha requerit a l’ACA per demanar-ne la seva actuació i recursos però no s’ha rebut resposta. Requeriments que consten en data octubre de 2017  i juliol de 2018. A tot això l’Ajuntament ja ha anunciat que el servei de manteniment farà una actuació d’urgència el proper dimarts dia 13 de novembre.

Si tot i això l’ACA segueix sense donar resposta, el govern mataroní està disposat a interposar un recurs contenciós administratiu a la pròpia agència de l’aigua perquè considera que són accions que no són competència de l’Ajuntament.

Informa: M.Gómez