Neix a Mataró un grup promotor per impulsar “la Candidatura Unitària Republicana i Sobiranista”

Unes dues centes persones a títol individual s’han aplegat a la Sala d’Actes de la Fundació Iluro aquest dijous amb el compromís de posar en funcionament la iniciativa "Mataró per la República", que té com a objectiu principal unir els partits polítics sobiranistes en una única llista a les pròximes eleccions municipals. Entre les persones impulsores de la candidatura hi ha Mercè Feliu, Jordi Surinyach, Pere Artigas o Carme Rigola. Artigas, en la seva intervenció ha destacat la importància de les eleccions municipals del 2019 com a fonaments de la república catalana. 
“Mataró per la República”, tal i com es vol fer conèixer el moviment, impulsa també una recollida de signatures que demanen que sigui “espatarrant”. Volen que el moviment social per reclamar la unió d’aquests partits polítics sigui aclaparador i per això demanen a la ciutadania que se sacsegi la política municipal. 
Tot i que algunes de les formacions sobiranistes ja han decidit qui serà el seu cap de llista per la ciutat, “Mataró per la República” els demana diàleg i entesa. Per part de “Junts per Mataró”, Alfons Canela, ha anunciat a la mateixa trobada que hi posaran “tot el que estigui a les seves mans”. Per la seva part Juli Cuéllar, líder de la CUP Mataró,  s’ha pronunciat amb incertesa i ha assegurat que ho consideren una “iniciativa prematura” tot i que s’ha compromès a “observar-la amb atenció”. ERC no ha volgut intervenir al debat tot i tenir regidors del partit a la sala. Qui sí que ho ha volgut fer ha estat l’actual regidora a l’Ajuntament de Mataró per CiU, Isabel Martínez. Ha estat ella i en una de les últimes intervencions qui taxativament ha assegurat que es compromet a “trencar el carnet del partit si no s’arriba a un acord”. 

 

Informa: M.Gómez/ C.Sànchez