Moviment d'Esquerres anima als mataronins a votar sí

Moviment d’Esquerres anima als mataronins a anar a votar l’1 d’octubre i a fer-ho pel sí. En un acte organitzat a Mataró aquest dimarts al vespre, la formació socialista i independentista va  reivindicar el dret a decidir dels pobles i posar en valor de nou el socialisme català. A l’acte hi va assistir el president de MES, Alfons Palacios, la diputada de MES amb Junts pel Sí al Parlament, Magda Casamitjana, la secretària d’Afers Exteriors de la Generalitat Maria Badia, el conseller comarcal i regidor d’ERC-MES a El Masnou Alberto Faro. El membre fundador de MES i ex diputat al Parlament Europeu Ernest Maragall també ser un dels ponents de l’acte. Per Maragall, la millor manera que la ciutadania pugui expressar-se és  través de la democràcia directa. A més, va assegurar que es mostra desconcertat per l’actuació de l’Estat espanyol de prohibir votar.

Alfons Palacios va reafirmar la importància que MES realitzi campanya a favor del referèndum i del sí a la independència per aconseguir que el resultat sigui el més plural possible. El president de la formació també va destacar que volen que el socialisme independentista pugui estar representat l’1 d’octubre.

Durant l’acte, Palacios també va recordar que el moment en què es troba Catalunya és fruit de la retallada de l’Estatut d’Autonomia impulsat per l’expresident de la Generalitat Pasqual Maragall.