Mobilitzacions en contra les sentències del procés i la "repressió policial"

Fotografia: Mataró Audiovisual

Diverses mobilitzacions aquest cap de setmana convocades pel CDR Mataró. Unes manifestacions que, segons els convocants, van ser en contra les sentències del procés, demanar l’alliberament dels líders independentistes i les persones detingudes durant aquesta setmana de mobilitzacions i en contra de la repressió que diuen han exercit tant els Mossos com la Policia Nacional.

La manifestació de dissabte va sortir de la Plaça Granollers a les 7 del vespre. Segons CDR Mataró la mobilització va congregar a més d’un miler de persones que primer es van dirigir a la comissaria de la Policia Nacional, custodiada per dos furgons i varis agents amb cascos i escuts antidisturbis, i després a la dels Mossos d’Esquadra, que es van situar a la porta de la comissaria a cara descoberta i en actitud distesa i observadora.. Ho van fer portant una pancarta que deia “No és violència, és autodefensa” i “Buch dimissió”. La manifestació va acabar tallant la N-II davant de l’estació de Renfe. Durant el recorregut es va cridar "Fora les forces d'ocupació", "Els Mossos també són forces d'ocupació", "Llibertat presos polítics" i "Mataró és antifeixista", entre altres. Davant l'edifici dels Mossos, els manifestants van cantar Els Segadors. La mobilització va quedar desconvocada a les 9 de la nit.

Diumenge, la manifestació va fer el recorregut contrari. Més d’un centenar de persones van sortir de davant de l’estació de Renfe a les 7 del vespre i va arribar primer fins als Jutjats de Mataró. Acte seguit van dirigir-se cap a la comissària dels Mossos d’Esquadra i va acabar davant de la seu a Mataró de la Policia Nacional. En aquest cas, CDR Mataró també va desconvocar la manifestació a les 9 de la nit. Totes dues marxes van acabar sense incidents.

On sí que hi van haver incidents va ser al tall que es va produir ahir a la tarda a la C-60 a Argentona, quan una furgoneta va atropellar dos manifestants per obrir-se pas entre la concentració i es va donar a la fuga. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per esclarir els fets.

 

Informa: S.Ruiz/ P.Andreu