Mobilitzacions contra un possible pacte entre PSC i JxCat al Consell Comarcal

Mobilitzacions contra un possible pacte entre PSC i JxCat al Consell Comarcal

Quan falten 2 dies perquè es constitueixi el Consell Comarcal del Maresme, l'opció de reeditar el pacte entre PSC i Junts per Catalunya va agafant força. Així es desprèn arran de la plataforma apareguda sota el nom de #Stop155 al Consell Comarcal del Maresme, impulsada per assemblees locals de l'ANC, qui reclama l'entesa entre Junts per Catalunya i ERC i aturar el que anomenen "pacte de la vergonya". Segons la plataforma, a la que s'hi troben adherides entitats i persones a títol individual dels 30 municipis de la comarca, les converses entre Junts i socialistes estarien força avançades. Des de Junts per Catalunya, Joaquim Arnó, actual vicepresident 1r en funcions del Consell, ha insistit que tot i que les negociacions estan obertes no hi ha cap pacte concretat i s'ha mostrat sorprès per l'afirmació que es fa des de la plataforma.

El moviment #stop155 al Consell Comarcal ja ha organitzat diverses enganxades de cartells a diferents localitats de la comarca i s'ha mostrat molt activa a través de les xarxes, esperant així poder fer pressió per revertir aquest possible acord i impulsar un pacte entre els partits independentistes. En aquest sentit i en relació a aquestes pressions Arnó ha afirmat que cal decidir en funció del que és millor per la comarca i en aquest sentit les decisions "s'han de prendre amb el cap i no amb el cor". Arnó insisteix que a la comarca hi ha hagut acords de tota mena als ajuntaments i que en cap d'aquests casos ha vist una mobilització com la que s'està fent ara en relació al govern del Consell Comarcal.

ERC, el partit amb més representants al Consell

Recordem que ERC és el partit amb més representants al consell amb un total de 12, seguit pel PSC amb 8, Junts per Catalunya que en té 6, Ciutadans, Guanyem i la CUP amb 2 i el PP amb 1. Un pacte entre PSC i Junts per Mataró per tant, necessitaria el suport també de Ciutadans i el Partit Popular. 

Informa: A.Gual