Millores salarials i més flexibilitat horària per posar punt i final al conflicte laboral a la Policia Local

Punt i final al conflicte laboral a la Policia Local de Mataró. Després de diverses reunions amb els representants sindicals, l’ajuntament ha acordat millorar la retribució dels membres del cos reconeixent les seves condicions d’especial perillositat. Una millora que respon a una reivindicació col•lectiva que es plantejava des de feia anys. La millora retributiva s’aplicarà en dues parts, al 2018 i al 2019, quan suposarà un increment de 206 euros bruts al mes.

El mes de juny ja es va tancar un acord per negociar mesures per millorar el clima laboral, reduir els riscos psicosocials, renovar vehicles i materials, redistribuir càrregues de treball entre unitats, flexibilitzar els horaris laborals, ampliar i especialitzar l’oferta formativa, entre altres mesures.

La voluntat és que la Policia Local s’apropi a un més a un model de policia comunitària, més propera al ciutadà i a les competències bàsiques de convivència i civisme, trànsit i activitats públiques. La definició d’aquest model es farà al llarg dels propers mesos, tenint en compte les aportacions de la ciutadania, grups municipals i també el Departament d’Interior de la Generalitat, entre altres agents.

 

Informa: Clara Sánchez i Mar Mir