Milers d'independentistes omplen de groc el centre de Brussel·les

Foto: Assemblea Nacional Catalana

Un bon grup de mataronins entre els més de 25mil manifestants catalans -45mil segons la policia i els mitjans belgues- que aquest matí han fet una marxa a Brussel·les per reclamar la independència de Catalunya. Una convocatòria feta per les entitats sobiranistes que ha portat el lema “Desperta’t, Europa. Democràcia per Catalunya” i que també ha reivindicat la llibertat d’Oriol Junqueras, Joaquim Forn i els líders de ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Molts d’ells han arribat en algun dels 250 autobusos que han sortit de Catalunya (5 d’ells des de Mataró) per anar a Bèlgica. També s’hi ha desplaçat en avió, tren o cotxes particulars. En una entrevista al programa El Mirador, el president d’Òmnium a Mataró, Carles Estapé, ha explicat que la intenció és que Europa es fixi en el problema català i es pronunciï sobre els problemes de democràcia que pateix Catalunya.

El color groc que identifica la lluita dels catalans per la democràcia i la llibertat dels empresonats ha envaït els carrers de Brussel·les que ha vist com un allau de persones ha anat arribant entre dimarts i dimecres. La presència massiva de catalans i el color groc que els acompanya ha generat expectació entre els veïns de la capital belga i comunitària. Ho ha fet especialment entre els flamencs que viuen al nord del país. 

La marxa ha transcorregut aquest matí entre el Parc del Cinquantenari i la plaça Jean Rey, un recorregut d’uns dos quilòmetres i mig.

Informa: Cristina Salad