Milers de persones es concentren contra la sentència i apel·len a la reincidència

concentració Ajuntament

Prop de 4 mil persones s’han manifestat davant l’Ajuntament de Mataró avui que s’ha fet pública la sentència condemnatòria del judici del procés.

Sota el lema Autodeterminació i Llibertat, Prou Repressió, es tracta d’una de les manifestacions més multitudinàries en el marc del procés independentista que s’han portat a terme a la ciutat.

Durant la concentració hi ha hagut diferents intervencions. Representants d’Òmnium Cultural amb Carles Estapé al capdavant, Rosa Maria Ros per part de l’ANC a més de representants polítics, han recalcat que hi haurà més mobilitzacions i al·leguen que “la nostra resposta a la sentència només pot ser la reincidència”.

Esquerra MES i Junts per Mataró han llegit en públic la declaració institucional en la que reclamen aprovar una moció on , entre d’altres, es demani l’amnistia per a les persones preses i en defensa del dret d’autodeterminació.

Precisament durant la concentració, des de la finestra del grup municipal d’Esquerra-MES s’ha desplegat una pancarta que reclamava la llibertat dels polítics presos.

També s’han sentit proclames de “Cuéllar llibertat” fent al·lusió a la detenció del membre de la CUP aquesta tarda en la manifestació a la Nacional II. Els Mossos d’Esquadra l’acusen d’un delicte d’atemptat a l’autoritat.

Aquesta manifestació convocada a les 8 del vespre per Mataró per la Democràcia entre d’altres, s’ha repetit en les principals ciutats i municipis catalans. La trobada ha anat acompanyada de música a càrrec del grup Els Partidaris.

Informa: M.Gómez/ L.Sanmiquel/ O.Debat / J.Monfort