Mesures acordades per combatre els robatoris a les escoles

L'Ajuntament aplicarà diverses mesures per lluitar contra els robatoris a les escoles. Representants de seguretat, educació i equipaments es reuniran amb les escoles per analitzar els punts febles que puguin tenir i disposar llocs segurs per guardar els materials de valor. També s'implementaran mesures físiques a les instal·lacions, com reforç de portes, finestres o persianes, en funció de les necessitats de cada escola. D'altra banda, es revisaran els contractes amb els sistemes d'alarma i es comprovarà que funcionin els protocols establerts. Finalment, des de Policia Local s'impartiran sessions formatives als conserges dels centres. Tot plegat mesures que s'han acordat a la reunió que s'ha celebrat aquest migdia i en la que hi han pres part l'Ajuntament, Serveis Territorials i una vintena d'escoles de la ciutat.

L'Ajuntament es reunirà aquest mateix divendres amb les escoles de Peramàs, Camí del Mig i l'Institut Escola Mar Mediterrània. Són els centres que han patit més danys en els atacs dels darrers mesos i per això són els prioritaris. De tota manera, aquest protocol, que ja s'ha implementat a l'escola del Camí del Cros, s'estendrà a totes les escoles públiques de Mataró a partir d'ara.

Una de les reclamacions dels centres i les famílies era que els reposessin tot el material que els han pres en aquests robatoris. És per això que des de Serveis Territorials ja s'ha lliurat una primera partida extraordinària. Escoltem Lourdes Gil, secretària adjunta dels Serveis Territorials d'Ensenyament al Maresme.

L'Ajuntament també ha acceptat la petició de reunir-se amb l'Associació de Mares i Pares de l'Escola Peramàs, que recordem, havien organitzat una mobilització davant l'ajuntament coincidint amb el proper ple municipal.

Informa: C.Sánchez