Medi Ambient, l'àrea més beneficiada del pressupost del Consell Comarcal

Consell Comarcal

El pressupost del Consell Comarcal del Maresme per aquest 2018 augmenta un 18’44% respecte el de l’any anterior. Així ho va aprovar el Ple del consell, amb els vots a favor del govern (CiU i PSC) i PP i les abstencions de la resta de formacions (ERC, CUP, C’s i ICV). Un pressupost que superarà lleugerament els 38,25 milions d’euros. Miquel Àngel Martínez, president del CCM, es mostra satisfet per haver tirat endavant un pressupost amb un ampli consens i sense cap vot en contra. Martínez també considera que aquest augment és un indicatiu de l’inici de la recuperació econòmica a la comarca ja que els darrers tres anys la partida pressupostària ha crescut en 10 milions d’euros.

L’increment pressupostari queda reflectit en les totes les àrees de gestió del Consell. D’aquesta manera, l’àrea de Medi Ambient augmenta en 4 milions, la de Benestar Social i Servei a les Persones augmenta en 1,5 milions, la de Promoció Econòmica en 250 mil euros. Entre els projectes més destacats que es volen impulsar aquest 2018 hi ha la creació d’un nou servei d’Igualtat i accions per fomentar l’ocupació. També es desplegarà el Servei de boscos i rieres i es crearà el Servei d’adaptació i mitigació dels efectes del canvi climàtic. Amb aquests dos serveis, entre d’altres, se seguirà combatent la plaga del Tomicus i es vetllarà per tenir netes les rieres.  

Precisament per tal de mantenir les rieres en òptimes condicions, una de les principals inversions serà la construcció de dues depuradores a Tordera. D’aquesta manera cap canalització d’aigües brutes de la comarca anirà a parar a una riera.

Informa: S.Ruiz