Mataró vol traslladar els patinets elèctrics fora de les voreres i zones per a vianants

Mataró vol treure els patinets elèctrics de les voreres amb una nova Ordenança de Mobilitat que hauria de veure la llum d'aquí a pocs mesos. Davant la proliferació d'aquest tipus de vehicles de mobilitat personal, el govern ha decidit adaptar l'ordenança amb la voluntat de regular-ne l’ús i sobretot establir com i per on han de circular. En el que portem d'any a Mataró s'han produït un total de 26 accidents en els que hi han hagut patinets elèctric implicats, mentre que l'any passat només van ser 2. La nova ordenança té la intenció de prohibir la circulació de patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal per les voreres i zones per a vianants.  L'actual ordenança indica que aquest tipus de vehicles només poden anar per la vorera si van un màxim de 10 quilòmetres per hora i a 1 metre del vianant, però amb aquesta nova ordenança el que es vol és traslladar directament aquests vehicles de mobilitat personal als carrils bici o per la calçada en zones de 30.

També la DGT s'ha pronunciat al voltant d'aquesta situació posant a disposició dels ajuntaments una interpretació de la norma actual, per tal que aquests puguin treballar en la seva pròpia ordenança d'una forma més fàcil. La voluntat del govern, amb la col·laboració de la Policia Local, és la de fer campanyes informatives perquè la població conegui la normativa en relació a l'ús de vehicles de mobilitat personal, abans que aquesta es comenci a aplicar. (Jose Manuel Garcia Moyano, sots inspector de la Policia Local)

La instrucció publicada per la DGT aclareix  per exemple, que els conductors de patinets i altres VMP també estan obligats a sotmetre’s a proves d’alcoholèmia o detecció de consum de drogues, prohibeix la utilització de telèfons mòbils durant la conducció, també prohibeix el transport de passatgers o també indica que quan les infraccions siguin comeses per conductors menors d’edat els pares, tutors, acollidors o guardadors legals respondran per la sanció, entre d'altres.

Informa: A.Gual