Mataró vol ser Ciutat Amiga de la Infància

Amb l’objectiu que els nens i nenes de Mataró estiguin fora de perill, protegits de l’explotació, la violència i l’abús, l’Ajuntament s’ha posicionat en bloc perquè la capital del Maresme esdevingui Ciutat Amiga de la Infància. Volen que els petits tinguin accés als serveis essencials, rebin una educació inclusiva i de qualitat i comptin amb espais per expressar les seves opinions. A proposta de CiU, la iniciativa es va votar per unanimitat al Ple de Febrer amb la voluntat que en el proper curs escolar l’Ajuntament faci els passos necessaris per esdevenir Ciutat Amiga de la Infància implementant el pressupost i personal necessari.

Aquesta iniciativa està liderada per UNICEF, en més de 30 països, i dona suport als governs municipals en els seus esforços per fer realitat el seu compromís amb els drets a la infància. Segons l’Ajuntament ja s’han mantingut converses amb UNICEF perquè Mataró se sumi al projecte i per això la ciutat ha treballat en tenir una diagnosi de la situació de la infància i l’adolescència, que va finalitzar el 2017, disposa d’un espai de participació infantil com el Consell d’Infants i d’un espai tècnic de treball en xarxa, com és la taula d’infància. Un dels requisits per UNICEF també és tenir un Pla Local d’Infància vigent i a Mataró va finalitzar precisament aquest darrer any 2018 i ara cal reimplementar el seu desenvolupament.

Totes les formacions polítiques van estar d’acord amb la proposta assegurant que és una “preocupació compartida”. Creuen que s’ha de fer més èmfasi i aposta per  l’educació i els drets dels infants perquè són el futur de la ciutat.

Informa: M.Gómez / C.Mora