Mataró vol establir protocols d’actuació per futurs brots o situacions d’alarma

El govern local vol fer autocrítica i avaluarà totes les mesures que ha pres durant el confinament. Es tracta de mesures sanitàries, socials, econòmiques, de mobilitat i del funcionament general dels serveis prestats des del consistori. D’aquesta autoavaluació n’han de sortir uns protocols d’actuació amb l’objectiu de preparar la ciutat de cara a futurs brots de coronavirus o futures situacions d’alarma com les que està vivint tot l’estat espanyol. D’aquesta manera i amb aquest document a la mà, es preveu que es revisin, i es modifiquin o s’ampliïn si calen, tots els protocols vigents que ja existien quan va començar la pandèmia actual.  La proposta ha arribat al consistori de la mà del partit de Ciutadans que ha assegurat que la població ha de tenir tota la informació i saber com ha d’actuar l’Ajuntament en situacions com aquestes.

El govern també s’ha compromès a revisar els protocols generals d’actuació i coordinació de protecció civil i salut però, ha dit, que pararà especial atenció al pla d’actuació per a emergències associades a malalties transmissibles emergents que tinguin potencialment un risc elevat. Segons la regidora de Seguretat Pública, Anna Villarreal, quan s’activa un pla de protecció civil en fase d’emergència, ja es fa en aquests moments una avaluació específica i s’elaboren propostes de millora pel futur. Tot i això, Villarreal ha assegurat que l’avaluació del pla actual es farà “en caràcter immediat i amb la màxima profunditat possible” quan s’aixequi la fase d’emergència.

A més, el govern ha proposat que l’avaluació final es materialitzi en una Junta de Portaveus extraordinària i monogràfica en la que es presentaran les conclusions finals de la gestió de la crisi i els protocols de millora. 

Informa: M.Gómez