×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

Mataró viu la seva manifestació més multitudinària

Sis mil persones, segons la Policia Local, deu mil, segons els organitzadors, s’han manifestat aquest dimarts al matí a Mataró per protestar contra la violència emprada per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil el passat 1 d’octubre pel referèndum i com a expressió d'una jornada d'aturada general convocada a tot Catalunya. La manifestació ha començat a les 11 en punt a la Plaça Miquel Biada, davant de l’estació de Renfe, on s’ha tallat la N-II i la circulació de trens entre aplaudiments i crits d’independència. Després de la lectura d’un manifest, s'ha iniciat una marxa molt festiva, amb música, per la carretera nacional, fent diverses aturades simbòliques fins a la Plaça Santa Anna, on ha acabat. Durant la protesta, s'ha canviat el nom de l'Avinguda Alfons XII pel de República Obrera.  

Entre els manifestants, hi havia molts joves, però també pares de família i gent gran que volien afegir-se a la protesta. Tots ells encara recorden encara els fets violents de diumenge passat, que va provocar gairebé 900 ferits a tot Catalunya. 

La protesta ha estat convocada a Mataró pel Comitè De Defensa del Referèndum, que aplega diferents col.lectius i persones a títol individual. La manifestació ha comptat amb el seguiment de sindicats minoritaris, com la CGT, el IAC,  la CNT o la Coordinadora Obrera Sindical, COS, que  s’han queixat que CCOO i la UGT no hagin secundat la protesta. Però, segons aquests dos sindicats, si no ho han fet de manera oficial ha estat perquè el que han convocat ells, d'acord amb La Taula per la Democràcia, és una aturada de país, no una vaga general. I això és el que, justament, han defensat els sindicats minoritaris aquest matí a Mataró. CCOO i la UGT s'afegiran així a una concentració convocada a Mataró a partir de les sis de la tarda.  

 

Informació elaborada per: S. Ruiz i B. Doñate.