Mataró torna a entrar en la fase d’emergència aquest octubre

Mataró torna a entrar en la fase d’emergència contemplada dins del Pla Bàsic d’Emergències Municipal

Després que avui hagin entrat en vigor les noves restriccions promogudes per la Generalitat per aturar la propagació del virus, l’Ajuntament de Mataró ha decidit prendre mesures, també, per compte propi. En el seu cas, el consistori ha decretat elevar a fase d’emergència el pla Bàsic d’Emergències Municipal associat a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc.

Aquesta serà la segona vegada aquest any que l’Ajuntament decideix canviar la fase d’alerta a d’emergència. La primera ocasió va ser el 13 de març coincidint amb l’entrada en vigor de l’Estat d’Alarma. Tot i que el 26 de juny amb l’inici de l’anomenada ‘nova normalitat’ es va tornar a la fase d’alerta, ara la situació torna a considerar-se d’emergència.

A nivells pràctics, el canvi de fase comporta una major presència de la Policia Local per tal d’informar i controlar les activitats i espais que el PROCICAT considera de major risc de contagi. A més, la Direcció de Promoció Econòmica s’ha adreçat als comerciants, restauradors, establiments turístics i operadors de mercats de la ciutat detallant les noves restriccions i requerint-los que indiquin l’aforament màxim dels establiments mitjançant cartells visibles. D’altra banda, també augmentarà l’activitat dels informadors per vetllar pel compliment de les mesures centrant-se, sobretot, en l’aforament. L’Ajuntament també té previst contactar amb Mataró Parc per assegurar que es respectin les noves restriccions de seguretat.

Tot plegat és el resultat de l’empitjorament de la situació epidemiològica de la capital del Maresme. Segons dades publicades avui pel Departament de Salut, el risc de rebrot a la ciutat és de 632, la velocitat de transmissió del virus és d’1,82 i ahir hi havia 39 persones ingressades a l’Hospital de Mataró, 9 d’elles a la UCI. És per això que des del consistori s’ha acordat la cancel·lació de la fira ferroviària Mataró Tren que s’havia de celebrar a finals d’octubre així com la Nit de l’Esport o els esdeveniments culturals previstos en les següents 2 setmanes.

Informa: L.Sanmiquel