Mataró tindrà un espai de debat sobre seguretat on es veuran representats tots els grups municipals

Mataró tindrà un espai de debat amb tots els grups municipals per tractar el tema de la seguretat. Així ho va aprovar ahir el ple amb 25 vots a favor i 2 abstencions a partir d'una proposta de resolució presentada pel grup municipal de Ciutadans. La seva portaveu Cristina Sancho va explicar durant la sessió que les dades confirmen que hi ha un repunt delictiu estructural que està creixent en els darrers anys. Una situació que afirmen afecta a la convivència entre veïns i per la qual sol·licitaven la creació d'una comissió de seguretat a partir de la qual abordar el tema.

ERC, principal força a l'oposició hi va estar d'acord, ressaltant la necessitat de fer front comú davant temes tan rellevants de ciutat. Va demanar també al govern que es deixí ajudar i li va reclamar responsabilitat i lideratge per fer front a la situació. També es va mostrar a favor el grup de Junts per Mataró, tot i que va optar per l'abstenció a l'afirmar no conèixer si el pla integral de seguretat el 2016 seguia vigent o no.

Finalment la proposta també va comptar amb el suport del govern, que va reconèixer que el tractament de temes com aquests es veuen beneficiats amb la màxima participació possible. Va especificar però, que en comptar ja amb òrgans específics per tractar el tema, com la Junta Local de Seguretat, aquesta petició s'hauria de reconvertir en un espai de debat entre formacions.

Aquest va ser un dels temes més destacats del ple, en què la seguretat en va ser un dels principals. En aquest sentit també es va negar un ple extraordinari sobre seguretat i es va parlar sobre la situació i avenços en relació amb l'edifici ocupat del carrer Jaume I.

Informa: A.Gual