Mataró té poques possibilitats de tenir una candidatura unitària sobiranista

Mataró per la República

La Plataforma que treballa per la Candidatura Unitària Republicana i Sobiranista a Mataró queda lluny del repte d’aconseguir 3 mil signatures de suport. Aquest dimarts al vespre han celebrat un acte a la Sala d’Actes de la Fundació Iluro en el que han fet públic que han assolit 2.500 firmes de suport a aquesta llista conjunta entre partits independentistes. Paral·lelament, han exposat que les formacions polítiques sobiranistes segueixen sense mostrar-se partidàries de fer realitat aquesta candidatura conjunta per les properes municipals. La Plataforma considera que els partits mantenen posicions tancades, tal i com explica Pere Artigas.

La Plataforma que treballa per la Candidatura Unitària Republicana i Sobiranista a Mataró té com a objectiu continuar amb el seu objectiu de cara al mes de maig. Com ja van apuntar aquest estiu, de moment no es marquen data límit per descartar l’opció de la Candidatura Unitària.

Esquerra ja es va mostrar escèptica a compartir llista amb PDeCAT

Per la seva banda, fa uns dies, el líder ERC Francesc Teixidó, en unes declaracions a aquest mitjà, ja es mostrava escèptic respecte la formula de presentar-se conjuntament amb el PdCat a les properes municipals. Teixidó afirmava que “l'objectiu prioritari per aquests propers comicis és que no s'escapi cap vot independentista i que la millor forma d'aconseguir-ho és cobrint el màxim de sensibilitats possibles i per tant que les dues formacions es presentin per separat.”
El cas de Mataró no és aïllat, a falta de 8 mesos per les municipals els principals municipis i  ciutats catalanes encara no s’han definit al voltant d’una possible candidatura unitària que aglutini a les forces independentistes. Argentona va fer un primer moviment fa unes setmanes, tot i que de moment està per concretar, mentre que per altra banda, el president de la Generalitat Quim Torra  demanava dies enrere una candidatura unitària per Barcelona, un possibilitat, que per ara, sembla quedar lluny.

Informa: C.Sánchez/ O.Debat/ A.Gual