Mataró serà ‘ciutat 30’ a partir de dimarts 11 de maig

La velocitat als carrers quedarà limitada als 30 km/h a excepció de vies molt puntuals. L’Ajuntament està treballant en un seguit d’actuacions informatives i de gestió per adaptar la ciutat a la nova realitat

Mataró limitarà la velocitat de la majoria de carrers de la ciutat a partir d’aquest pròxim dimarts 11 de maig. Aquest migdia, el regidor de mobilitat Juan Carlos Jerez ha presentat el programa ‘Mataró, ciutat 30’ a partir del qual es limitarà la velocitat dels vials de la ciutat, s’actuarà sobre semàfors i senyalització i es farà una feina de difusió i pedagogia sobre aquest a nova realitat. El canvi s’aplica d’acord amb la modificació del Reglament General de Circulació de la DGT i va en la línia del que ja preveuen tan el Pacte per la Mobilitat com el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible i l’estratègia pel Clima de la ciutat. Explica Juan Carlos Jerez, que la mesura permetrà aconseguir una ciutat més segura i amb menys contaminació atmosfèrica i acústica.

La modificació de la normativa indica que tots els carrers d’un sol carril o amb un carril per sentit seran, a partir d’ara de 30 km/h, els de plataforma única -aquells que tenen la calçada i la vorera al mateix nivell- seran de 20 km/h, mentre que els de 2 carrils per sentit podran seguir sent de 50 km/h. En el cas de Mataró però, s’anirà un pas més enllà i alguns carrers que podrien quedar inclosos dins la limitació dels 50 km/h, passaran a 30, ja sigui per fer-los més segurs arran de les seves característiques o perquè hi ha la previsió que puguin perdre algun carril amb la implementació de l’anella ciclista. És el cas del Camí de la Geganta, la Ronda Prim, la Ronda O’Donnell o el Camí del Mig, entre d’altres.

Dins la tasca de difusió de la nova normativa es preveu la instal·lació de radars pedagògics. La previsió és tenir-los d’aquí a dues setmanes, amb la possibilitat de que siguin mòbils, i s’instal·laran principalment en aquelles vies que canvien el seu límit de velocitat.  

Les vies on es podrà seguir circulant a 50 km/h

La norma general indica que la velocitat a la ciutat de Mataró quedarà limitada als 30 Km/h. Només 9 carrers mantindran  la possibilitat de circular-hi fins als 50 km/h, aquests són: la via Europa (a excepció dels laterals), el camí del Mig - entre la rotonda de Mas Costabella i la plaça d’Alcalde Serra i Xifra-, l’avinguda Lluís Companys, la ronda de la Creu de Pedra, l’avinguda del Maresme (a excepció dels laterals), la via Sèrgia, la carretera de Valldeix, la carretera de Mata - entre la plaça d’Alfred Opisso i l’autopista C-32- i la carretera d’Argentona.

Informa: A.Gual