Mataró s'associa amb municipis de la segona corona per afrontar reptes comuns

La intenció de l'associació és organitzar-se per treballar plegats en totes aquelles necessitats i objectius que comparteixen, alhora que guanyar pes en la prendesa de decisions que afecten a tota la regió metropolitana

Aquest matí l'alcalde de Mataró David Bote i 8 alcaldes i alcaldesses més d'altres municipis que formen part de la segona corona metropolitana - Martorell, Sabadell, Terrassa, Granollers, Rubí, Vilafranca del Penedès, Mollet del Vallès i Vilanova i la Geltrú- han signat la constitució de l'Associació ARC Metropolità. Amb aquest gest es formalitza el treball d'anys en què molts d'aquests municipis amb necessitats i reptes comuns han treballat amb més o menys coordinació per reivindicar el seu pes específic dins la regió metropolitana i guanyar força a l'hora de prendre decisions que l'afecten. Un acord, que s'ha signat sota el títol de Declaració de Martorell, fent referència al municipi que ha acollit la constitució de l'associació, que els alcaldes i alcaldesses han coincidit a titllar "d'històric". En la seva intervenció, l'alcalde de la ciutat, David Bote, ha volgut destacar que Mataró té "consciència de la importància de tenir un discurs metropolità" i que en aquest sentit vol participar de forma activa en el pla estratègic de Barcelona i la seva metròpoli a través de l'Associació l'ARC Metropolità.

En el seu discurs l'alcalde també ha reivindicat la necessitat d'impulsar les agendes urbanes locals i ha mostrat la seva preocupació per la cohesió social i territorial dels barris de la ciutat, de la que ha afirmat, que "per aconseguir-la és imprescindible tenir en compte les dinàmiques metropolitanes". També ha aprofitat la seva intervenció per reivindicar l'extinta llei de barris com a motor transformador.

L'acte de signatura de l'acord i posteriors parlaments s'han celebrat al Centre d'Interpretació del Patrimoni Històric "La Caserna" de Martorell i s'ha pogut seguir en directe pels canals oficials del consistori del municipi.

Informa: A.Gual