Mataró renova el seu compromís amb la "Carta de les Ciutats Educadores"

Tres dècades després de la seva creació la Carta de les Ciutats Educadores es marca l'objectiu objectius de promoure l’educació com una eina de transformació social

Mataró reafirma el seu lligam amb la “Carta de les Ciutats Educadores”, que aquest any celebra el 30è aniversari de la seva creació. Així ho va aprovar la Junta de Portaveus arran d’una Declaració Institucional presentada de forma conjunta per totes les formacions del consistori i que es va aprovar per unanimitat. Aquesta Carta es va crear l’any 1990 per establir els principis bàsics per a l’impuls educatiu a les ciutats. Tres dècades després, la Carta de les Ciutats Educadores ha renovat els seus objectius per promoure que l’educació sigui una eina de transformació social. Uns objectius que es basen en assegurar una educació inclusiva al llarg de la vida, fomentar la diversitat i la no discriminació cultural, fomentar la orientació i la inserció laboral inclusiva i la corresponsabilitat contra les desigualtats i a favor de la cohesió social.

La primera Carta de Ciutats Educadores va sorgir del I Congrés Internacional de Ciutats Educadores celebrat a Barcelona l’any 1990. Per aquest 2020, el lema és “30 anys transformant persones i ciutats per a un món millor”.

 

Informa: S.Ruiz