Mataró recupera el programa "Aixequem persianes" i l'amplia a tota la ciutat.

Mataró recupera el programa "Aixequem persianes" i l'amplia a tota la ciutat.

En el marc de la crisi derivada per la pandèmia de la covid-19, la direcció de Promoció Econòmica del consistori ha decidit reactivar el projecte "Aixequem persianes" i fer-lo créixer més enllà dels barris de Cerdanyola, El Palau i Rocafonda, on inicialment s'havia aplicat. El programa pretén recuperar l'activitat comercial a partir de la mobilització de locals que actualment estan en desús, posant en contacte a propietaris i emprenedors i oferint-los subvencions i bonificacions. Aquest passat dijous es van aprovar al Ple Municipal per unanimitat les bases reguladores del projecte. Pel que fa als ajuts econòmics directes a propietaris, aquests seran per fer front a la totalitat de l'IBI durant els primers 3 anys, mentre que en el cas dels emprenedors, aquests rebrien ajuts per fer front al cost de taxes, llicències ambientals, comunicacions prèvies i controls posteriors a l'inici de l'activitat. També hi haurà ajuts directes per fer front a les obres d'arranjament.

Els propietaris que vulguin participar-hi caldrà que situïn el lloguer del local un 25% per sota del preu mitjà de la zona, amb un increment que no podrà superar l'IPC durant els següents 3 anys. Pel que fa als emprenedors que vulguin prendre-hi part, aquests hauran de complementar l'oferta comercial existent o aportar un valor afegit, que contribueixi a dinamitzar el barri o a reactivar sectors en risc. Tot i l’aprovació per unanimitat d’aquestes bases reguladores, des de l’oposició es van exposar petites discrepàncies. ERC-MES per exemple, va criticar que l'import previst per destinar a les ajudes fos de només 15.000 euros. Una crítica que va compartir Junts per Mataró, que també va valorar com a massa exigent el 25% de descompte en el preu del lloguer que requereixen les bases del programa.

En el seu dret a rèplica la regidora de Promoció Econòmica, la socialista Núria Moreno, va puntualitzar que en les edicions anteriors de l'"Aixequem persianes" mai s'han esgotat els 15.000 euros previstos pel programa, però que en cas de ser necessari es replantejaria la xifra. Des del seu inici una trentena de negocis s'han beneficiat d’aquestes ajudes i s'ha assessorat a prop de 200 persones.

Informa: A.Gual

Tags: