Mataró recollirà en una guia les rutes forestals de la ciutat

Es tracta d’una proposta d’ERC-MES aprovada per unanimitat al Ple d’aquest desembre que ha de complementar les guies de rutes urbanes per fer a peu incloses en el programa Fem Salut

Mataró recollirà en una guia les rutes forestals de la ciutat

L’Ajuntament crearà una guia amb itineraris per les zones forestals de la ciutat. Una proposta presentada al Ple d’aquest desembre pel grup municipal d’ERC-MES que va rebre els vots favorables de la resta de partits del consistori. Segons els republicans, les restriccions de mobilitat establertes per la pandèmia han fet que creixi el nombre de persones que passegen pel Parc Forestal, Can Bruguera o el Passeig Marítim. Amb aquesta guia, volen donar a conèixer altres rutes del Parc Montnegre Corredor, de zones periurbanes del turó de Cerdanyola o del turó d’Onofre Arnau o de la zona agrària de Mataró.  De fet, calculen que la ciutat té 458 hectàrees forestals i 750 més de zona agrària que conformen part del patrimoni natural i històric de Mataró. El regidor d'ERC-MES Carles Porta considera important que els camins siguin accessibles i coneguts i evitin l’ús del cotxe per accedir a bosc.

Segons va explicar durant el plenari el regidor de Verd Urbà, Espai Agrari i Forestal, José Antonio Ricis, posar en valor les àrees periurbanes de Mataró és una de les prioritats del govern. En aquest sentit, s’està treballant en un projecte similar que preveu que vegi la llum durant el 2021.

Tant Junts per Mataró com Ciutadans també veuen amb bons ulls la creació d’aquesta guia.

D’una banda, el líder de Junts per Mataró, Alfons Canela, creu que amb aquesta proposta també s’hauria de recuperar el projecte de l’Anella Verda que podria servir per potenciar rutes com el Torrent de les Piques o el Camí dels Contrabandistes. Considera també que cal revisar que no es destrueixin camins a causa de la gestió forestal.

Per la seva banda, la cap del grup municipal de Ciutadans, Cristina Sancho, assegura que la ciutat té molts espais per descobrir que fan falta potenciar. Un fet que, diu, es va evidenciar durant el confinament perquè tothom es trobava en els mateixos punts de la ciutat. A més, considera que donar a conèixer nous itineraris forestals pot ser una opció per atraure nous turistes a la ciutat.

La iniciativa ha de complementar les guies de rutes urbanes per fer a peu incloses en el programa Fem Salut de l’Ajuntament.

 

Informa: S.Ruiz/ M.Gómez